DİYARBAKIR / ÇINAR - Ovabağ İlkokulu

Ekm

Çınar Kapalı Spor Salonunda bu sene 2.si düzenlenen Yetenek taramasına katılan okulumuz öğrencileri belirlenen parkurlarda başarı ile mücadele edip yeteneklerini keşfetme imkanı buldu.Bir çok okulun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte  öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlemlendi.

Ekm

15  Temmuz Demokrasi Zaferi okulumuzda kutlandı.Süleyman DÜNDAR´ın öğrencileri bilgilendirdiği etkinlikte öğrencilerde şiirler okuyarak günün önemini kavradılar.

Eyl

2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı.Yeni eğitim öğretim yılına başlayan öğrenci ve öğretmenlerin çok  heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

Nis

Diyarbakır İli ve ilçeleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk  Oyunları Şenliği´nin Çınar İlçesi gruplarındaki müsabakaların bir kısmı Ovabağ İlkokulunda  gerçekleşti. Mücadeleler büyük heyecana sahne oldu. Ovabağ, Alabaş, Çömçeli, Beneklitaş, Dişlibaşak, Hiça, Leblebitaş, İnanözü, Yarımkaş, Karaçevre, Yeşilbağ, Yıllarca, Sevindik, Boğazören, Kılıçkaya okullarının katıldığı turnuvada, Mendil Kapmaca ve Seksek oyunları oynandı.Öğrencilerin yarışmaları kazanmak için gösterdikleri çaba hem öğretmenlerini gururlandırdı hemde yarışmayı izleyenlerin keyifli zaman geçirmelerina neden oldu. Rakiplerini eleyip Çınar´da yapılacak olan final müsabakalarına gitmeye hak kazanan ekipler  ise Ovabağ İlkokulu ve Yıllarca İlkokulu oldu.

Ock

Okulun en minikleriydiler. Gün geldi ağladılar, gün geldi gülüşleriyle tüm okulu şenlendirdiler. Bazen de boylarından büyük işler yaptılar o minik elleriyle. Harikalar yarattılar kimi zaman kendilerinden hiç beklenmeyen. Ama en güzeli, paylaşmayı öğrendiler. Kimi zaman gülüşlerini, kimi zaman bakışlarını paylaştılar arkadaşlarıyla. Birlikte gördüler, birlikte tanıdılar, birlikte öğrendiler. Tüm dönem boyunca rengarenk hayatlar sundular bize ve sonunda o minik elleriyle ilk karnelerini almayı da hepsi hakettiler.

Ock

" Birinin çöpü diğerinin hazinesidir. " Bu sözden yola çıkan öğretmenlerimiz, öğrencilerine gösterdikleri bu etkinlikle onlara, gereksiz ve sıradan duran objelere farklı bir açıdan bakmayı gösterdiler. Öğrenciler bu " plastik kutu robotları" yaparken, hem eğlendiler hem de teknoloji açısından bilgilendiler. İleride bir robot prototipini hazırlayacak Türk bilim insanları neden bu sıralardan çıkmasın ?